Звільнення від атестації в закладі освіти

 1.4. Здобувачі освіти, які беруть участь у спортивних змаганнях, конкурсах, виставках, що мають статус міжнародних відповідно до законодавства і відбуваються  під час проведення атестації, звільняються від неї.

3. Учасники тренувальних зборів із підготовки до олімпіад, турнірів, змагань, конкурсів, що мають статус міжнародних, і відбуваються  під час проведення атестації, звільняються від атестації. У відповідний документ про освіту виставляється оцінка за атестацію – 12 балів з того предмета, з якого здобувачі освіти брали участь у тренувальних зборах.

4. Учасники міжнародних предметних олімпіад та фінальних етапів турнірів, конкурсів, які мають статус міжнародних, та учасники ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад звільняються від атестації з навчальних предметів, з яких вони стали переможцями у відповідних випускних класах. У відповідний документ про освіту з таких навчальних предметів виставляється оцінка за атестацію – 12 балів.

5. Учасники ІІІ етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук звільняються від атестації з навчальних предметів, які є базовими для оцінювання результатів навчання здобувачів освіти під час конкурсу. У відповідний документ про освіту з таких навчальних предметів виставляється оцінка за атестацію – 12 балів.

6. Здобувачам освіти, які в поточному або попередньому календарному році отримали сертифікат міжнародного мовного іспиту з іноземної мови рівня А-2, В-1, В-2 і вищого рівня, результати цих іспитів зараховуються як атестація з іноземної мови. У додаток до документа про освіту з іноземної мови виставляється оцінка за атестацію 12 балів.

 

(ВИТЯГИ з Порядку  проведення державної підсумкової атестації

(наказ МОН від 07.12.2018 року № 1369)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *